Skip to main content

FN’s Fødevareprograms (WFP) grundlag for at eksistere er – i henhold til FN’s Verdensmål for Bæredygtig Udvikling, Verdensmål 2, Stop Sult – at udrydde sult og fejlernæring inden 2030. I en hurtigt udviklende verden vil udfordringerne med at udrydde sult konstant ændre sig, og det samme gælder de værktøjer og tilgange der kan bruges til at løse dem.

WFP bruger innovation til at udrydde sult og har en dokumenteret historik med at igangsætte, implementere og opskalere nye ideer. Dette er ikke begrænset til implementeringen af nye teknologier, men omfatter også forskellige måder at designe og udføre WFP’s programmer på. Hvad end det er brug af mobiltelefoner til at indsamle data fra utilgængelige områder via SMS på, kontantoverførsler til mennesker på flugt, anvendelse af irisscanningsteknologi til at identificere mennesker som er berettiget til at modtage assistance, fremme udstyr til lufttæt oplagring eller introducere hydroponiske landbrugsteknikker til at forbedre levevilkår for flygtningesamfund, stiler WFP konstant efter mere effektive måder at udrydde sult på.

WFP arbejder i den forbindelse konstant på at forbedre innovationer som allerede er blevet taget i brug. WFP er for eksempel nu i gang med at afprøve blockchain-teknologi til at understøtte dele af det veletablerede program for kontantoverførselser, som giver mennesker penge til at købe fødevarer for, efter eget valg for.

For at opretholde denne fremadrettede tilgang, følger WFP nøje med i de seneste udviklinger og opfordrer aktivt til innovativ tænkning blandt dets personale og andre, herunder organisationens Innovation Accelerator i München, Tyskland. Innovation Accelerator, lanceret i 2016 og er baseret på lignende opstarts-acceleratorer i den private sektor. WFP støtter Innovation Accelerator med igangsættelsen og implementeringen af banebrydende løsninger til at hjælpe med at udrydde sult.

144.000
mennesker drager fordel af innovationer understøttet af Innovation Accelerator
20
lande har igangværende innovationer som støttes af Innovation Accelerator
155
medarbejdere fra WFP arbejder med innovationer