Skip to main content

Den  seneste vold i Myanmars nordlige delstat Rakhine, har ført til massefordrivelser af befolkningen, både indenfor landets grænser og over grænsen til Bangladesh.

Hundredtusindvis af mennesker har søgt tilflugt i midlertidige bosættelser i området Cox’ Bazar i Bangladesh, hvor de lever under ekstremt vanskelige forhold.

I samarbejde med lokale og internationale partnere leverer FN’s Fødevareprogram (WFP) assistance til mennesker, som ankommer til Bangladesh fra Myanmar. Ved ankomsten modtager de højenergikiks. Efter de er indkvarteret, får de hver anden uge rationer af ris, bælgfrugter og olie.

WFP udvider programmet med elektroniske værdikuponer så det dækker alle nyankomne i Cox's Bazar. Fødevarekuponer medfører mere næringsrige kostvaner, styrker kvinder og er en god investering, det koster mindre end at distribuere fødevarer, samtidig med at den lokale økonomi boostes.

WFP er særlig bekymrede for sundheden blandt kvinder og børn, der ankommer sultne og underernærede efter mange dage på flugt, og giver dem derfor særlig ernæringsmæssig støtte.

En ny undersøgelse (af UNICEF, Action Against Hunger, Red Barnet, FN's Flygtningehøjkommissariat og WFP) viser at niveauet af underernæring i Kutupalong flygtningelejren er alarmerende højt. De foreløbige resultater viser at en ud af fire Rohingya børn – flere end tidligere antaget – lider af fejlernæring.

790.000
mennesker som er flygtet fra Myanmar har modtaget fødevarer fra WFP i Bangladesh
DKK 159 millioner
er påkrævet for at støtte mennesker påvirket af konflikt og andre sårbare lokalsamfund indtil udgangen af februar 2018
24 %
af Rohingya børn i Kutupalong lejren er fejlernærede

Hvad WFP gør for at hjælpe flygtninge fra Myanmar i Bangladesh

  • Fødevareassistance

    Pr. 13 december har 791.300 mennesker modtaget fødevarer fra WFP. Hver anden uge udleveres rationer beregnet til en familie på fem, rationerne indeholder 25 kilo ris, 4 kilo linser og olie. 90.000 mennesker er indskrevet i WFP's program for elektroniske værdikuponer, hvor de modtager et månedligt beløb til et forudbetalt elektronisk kort. De kan bruge dette i udvalgte butikker, hvor de kan vælge mellem at købe 19 forskellige typer fødevarer, herunder ris, linser, friske grøntsager, æg og tørret fisk.
  • Ernæring

    For at bekæmpe det alarmerende høje niveau af underernæring leverer WFP særlig ernæringsstøtte til 87.900 børn i alderen 6 måneder til 5 år og 25.000 gravide og ammende kvinder.

WFP optrapper fødevarehjælp til mennesker på flugt fra volden i Myanmar

Sådan hjælper du

Giv et bidrag i dag og giv livreddende mad til familier, som har mest brug for det.