Skip to main content

FN’s Fødevareprogram (WFP) ledes af WFP's bestyrelse, som består af 36 medlemslande, og yder mellemstatlig støtte, vejledning og tilsyn af WFP’s aktiviteter.

Organisationen ledes af en Eksekutivdirektør, der er udnævnt i fællesskab af FN's Generalsekretær og Generaldirektøren for FN's Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO). Eksekutivdirektøren vælges for en periode på fem år og er ansvarlig for administrationen af organisationen samt implementeringen af programmer, projekter og andre aktiviteter. Siden 2017 har David Beasley siddet på denne post.

WFP har desuden en vicedirektør og tre underdirektører med specifikke ansvarsområder.

Organisationens ledelse er beskrevet i den Strategiske Plan, som fornys hvert fjerde år.Den Strategiske Plan for 2017–2021afstemmer WFP med Agenda 2030, som fokuserer på at udrydde sult og bidrage til at styrke globale partnerskaber med det formål at implementere FN’s Verdensmål for Bæredygtig Udvikling.

WFP finansieres udelukkende af frivillige bidrag. De primære donorer er regeringer, men organisationen modtager også donationer fra den private sektor og privatpersoner. 

Eksekutiv Direktør

David Beasley

Senior lederskab

 • David Beasley – Administrerende Direktør

  David Beasley, tidligere guvernør i den amerikanske delstat South Carolina, har haft en karriere inden for offentlig tjeneste og forretning, der strækker sig over mere end fire årtier. Han har arbejdet på tværs af politiske, religiøse og etniske linjer for at opnå økonomisk udvikling, uddannelse, samarbejde og humanitær bistand til de mest sårbare - ikke kun i USA, men i hele verden.
 • Amir Mahmoud Abdulla – Vicedirektør

  Amir Mahmoud Abdulla blev vicedirektør for FN’s Fødevareprogram i marts 2009. Abdulla er i øjeblikket baseret i Rom og leder implementeringen af organisationens nye omstrukturering for at sammenlægge WFP’s strategi, programstruktur, økonomistyring og planlægning, overvågning og rapportering, for at bidrage til at opnå Verdensmålene nationalt. Ud over sit ansvar over for WFP, blev han udnævnt til næstformand i FN's Udviklingsgruppe (UNDG) i januar 2016.
 • Ramiro Armando de Oliveira Lopes da Silva – Assisterende Administrerende Direktør

  Ramiro Armando de Oliveira Lopes da Silva er assisterende administrerende direktør for FN’s Fødevareprogram. Før denne udnævnelse fungerede Mr. Lopes da Silva som WFP's direktør for katastrofesituationer, samt operativ leder. Mr. Lopes da Silva begyndte sin karriere for FN’s Fødevareprogram i 1985 som koordinator for Food Aid Logistics da Afrikas Horn og Sahel var ramt af tørke. Siden da har han haft ledende roller i operationer i mange lande, herunder Etiopien, Pakistan, Afghanistan, Irak, Angola og Sudan.
 • Manoj Juneja – Assisterende Administrerende Direktør

  Manoj Juneja blev finansdirektør og assisterende administrerende direktør for ressourceforvaltning for FN’s Fødevareprogram i januar 2013. Før han begyndte i WFP fra juli 2011, fungerede han som vicegeneraldirektør for operationer i FN's Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO). Juneja startede med at arbejde for FAO i 1987, hvor han var en del af toppledelsen som direktør for program, budget og evaluering (2005-07), og assisterende generaldirektør for Corporate Services, Human Resources and Finance Department (2008-11).
 • Elisabeth Rasmusson – Assisterende Direktør

  Elisabeth Rasmusson blev FN’s Fødevareprograms assisterende direktør for partnerskabs-, styrings- og advokatafdelingen i april 2013. I denne rolle overvåger Ms. Rasmusson organisationens partnerskabsaktiviteter med regeringer, ikke-statslige organisationer, de FN-agenturer som er baseret i Rom og med den private sektor, samt WFP’s kontorer i Berlin, Bruxelles, København, Dubai, London, Madrid, Paris, Seoul, Tokyo og Washington.
 • Rehan Asad – Stabschef

  James Harvey blev udnævnt til stabschef for WFP i juli 2017. Den nye afdeling under ledelse af Asad vil fokusere på at styrke den rolle WFP spiller som en af verdens ledende humanitære organisationer, samtidig med at udvikle organisationens strategiske og progressive vision. En række enheder og afdelinger, herunder kontantoverførsler, kommunikation, informationsteknologi, innovation- og forandringsledelse og det administrerende direktørs kontor rapporterer til Asad.