Skip to main content

Den  seneste vold i Myanmars nordlige delstat Rakhine, har ført til massefordrivelser af befolkningen, både indenfor landets grænser og over grænsen til Bangladesh.

Hundredtusindvis af mennesker har søgt tilflugt i midlertidige bosættelser i området Cox’ Bazar i Bangladesh, hvor de lever under ekstremt vanskelige forhold.

I samarbejde med lokale og internationale partnere leverer FN’s World Food Programme (WFP) assistance til mennesker, som ankommer til Bangladesh fra Myanmar. Ved ankomsten modtager de højenergikiks. Efter de er indkvarteret, får de hver anden uge rationer af ris, bælgfrugter og olie.

WFP udvider programmet med elektroniske værdikuponer så det dækker alle nyankomne i Cox's Bazar. Fødevarekuponer medfører mere næringsrige kostvaner, styrker kvinder og er en god investering, det koster mindre end at distribuere fødevarer, samtidig med at den lokale økonomi boostes.

Alarmerende fejlernæringsrater i flygtningelejrene er gennem ernæringsprogrammer blevet reduceret til, at 12% af Rohingya børnene nu lider af fejlernæring.

253,000 børn under fem år samt gravide og ammende kvinder blev assisteret gennem WFP’s ernæringsprogrammer.

DKK 146,2 millioner er behøvet frem til april 2019 for at understøtte mennesker, som er påvirket af konflikt samt andre sårbare lokalsamfund.

 

866.000
mennesker som er flygtet fra Myanmar har modtaget fødevarer fra WFP i Bangladesh
DKK 706 millioner
er påkrævet for at støtte mennesker påvirket af konflikt og andre sårbare lokalsamfund indtil januar 2019
201.245
børn under 5 år samt gravide og ammende kvinder er støttet af WFP's supplerende fødevareprogrammer

Hvad WFP gør for at hjælpe flygtninge fra Myanmar i Bangladesh

  • Fødevareassistance

    Siden Januar 2018 har 866.000 mennesker modtaget fødevarer fra WFP. Hver anden uge udleveres rationer beregnet til en familie på fem, rationerne indeholder 30 kilo ris, 9 kilo linser og olie. 210,000 mennesker er indskrevet i WFP's program for elektroniske værdikuponer, hvor de modtager et månedligt beløb til et forudbetalt elektronisk kort. De kan bruge dette i udvalgte butikker, hvor de kan vælge mellem at købe 18 forskellige typer fødevarer, herunder ris, linser, friske grøntsager, æg og tørret fisk.
  • Ernæring

    For at bekæmpe det alarmerende høje niveau af underernæring leverer WFP særlig ernæringsstøtte til 235,000 mennesker inklusiv børn under 5 år samt gravide og ammende kvinder.

Sådan hjælper du

Giv et bidrag i dag og giv livreddende mad til familier, som har mest brug for det.