Skip to main content

Siden katastrofen i Syrien startede i 2011 har FN's World Food Programme (WFP) været i frontlinjen for at gøre alt hvad der skal til for at levere mad til millioner af mennesker, der har brug for hjælp.

WFP har hver måned mere end 4.600 lastbiler til at levere fødevarenødhjælp i Syrien til 900 distributionspunkter i alle 14 provinser. I belejrede og svært tilgængelige områder, hvor regelmæssige leveringer ikke er mulige og de humanitære behov er ekstremt høje, tager WFP kreative løsninger i brug; herunder konvojer mellem de forskellige organisationer på tværs af kampzoner samt luftbroer og nedkastninger af fødevarer fra store højder. WFP foretager også leveringer på tværs af grænsen fra Jordan og Tyrkiet for at bringe fødevareassistance til oppositionsområder i det nordlige og sydlige Syrien. WFP samarbejder med mere end 50 lokale og internationale partnere for at distribuere fødevarer til 3 millioner mennesker hver måned.

De evindelige kampe har dog tvunget tæt på 5 millioner mennesker til at flygte over Syriens grænser for at søge sikkerhed andetsteds. Livet uden for Syrien har presset mange flygtningefamilier ud i ekstrem fattigdom, så de ikke er i stand til at sætte mad på bordet eller sende deres børn i skole. Nogle af de mest sårbare flygtninge går til yderligheder for at kunne klare sig, som f.eks. at tage tilbage til Syrien eller forlade deres værtsland for at tage et andet sted hen.

WFP hjælper næsten 1,6 millioner af de mest sårbare syriske flygtninge, der har søgt tilflugt i Libanon, Jordan, Tyrkiet, Egypten og Irak. Gennem WFP’s program med værdibeviser er det muligt for familier at købe den mad de helst vil have, herunder frisk frugt og grønt, mejeriprodukter, kød og kylling i lokale butikker.

Gennem disse programmer har WFP tilført mere end DKK 22,2 milliarder til Syriens nabolandes økonomier. Som det største humanitære program med værdibeviser over hele verden, styrker det lokale markeder, skaber jobs og øger behovet for lokale varer.

3,5 millioner
mennesker i Syrien modtager humanitær assistance fra WFP hver måned
1,5 millioner
syriske flygtninge i udlandet modtager humanitær assistance fra WFP hver måned
DKK 888 millioner
behøves til finansiering frem til marts 2019

Hvad WFP gør for at hjælpe i katastrofen i Syrien

 • Fødevareassistance

  Hver måned leverer WFP fødevarerationer, der kan brødføde en familie på fem til 3,5 millioner flygtede og konfliktramte mennesker i hele Syrien. I nabolandene hjælper WFP syriske flygtninge og sårbare værtssamfund med elektroniske værdibeviser.
 • Modstandsdygtighed og levebrød

  I Syrien støtter WFP arbejdet med at genopbygge bagerier, genoprette og forbedre biavl, fremme lokal produktion af særligt berigede fødevarer og skabe jobmuligheder i pakke- og lagerbygninger til WFP’s operationer. Andre steder omfatter aktiviteter små levebrød og såkaldte kontanter for aktiver-programmer i Libanon samt uddannelsesmuligheder i Jordan.
 • Skolemad

  WFP støtter uddannelsen af syriske børn ved at give dem et nærende mellemmåltid i næsten 900 skoler i hele Syrien, samt gennem skolemadsinitiativer i Egypten, Jordan og Libanon.
 • Ernæring

  I Syrien kæmper WFP mod fejlernæring ved at yde ernæringsstøtte til børn, gravide kvinder og ammende mødre.
Finansieringsbehov 

WFP kæmper hver måned for at imødekomme de akutte fødevarebehov blandt mere end fem millioner flygtninge i Syrien og i nabolandene. På grund af mangel på finansiering i Syrien har WFP været tvunget til at reducere kalorierne i fødevarekurven. I betragtning af den 2-3 måneders anskaffelsestid til varerne i landet er klare til distribution, har WFP akut brug for mere finansiering for at undgå at skulle træffe mere alvorlige foranstaltninger, som for eksempel. at reducere antallet af modtagere. 

Sådan hjælper du

Efter seks års konflikt fortsætter syriske børn og deres familier med at leve med krig - og sult. Da WFP oplever mangel på finansiering, har vi brug for din hjælp til at hjælpe flere syriske familier. Giv mad og håb om mere fredelige dage i fremtiden.